Latest Post
Főbb témáink voltak 2019-ben

 

· hulladékmentesség (háztartás, iroda, utazás)

· multik szerepe a fenntarthatóságban, a vásárlásunkkal szavazunk

· biodiverzitás

· fiatalok a klímaváltozás ellen

· zöld kommunikáció, a média szerepe

· fenntartható étkezés

· alternatív vásárlási módok

· fenntartható divat

· hulladékhasznosítás

· zöld stemplik, címkék

· felelős kutyatartás

Minden, ami a hétköznapok fenntarthatóságához szükséges.

Nem a szokásos konzerv előadásokra voltunk kíváncsiak amik a youtube-on is elérhetők. Moderátorok és a közönség segítségével egy-egy téma aktuális, a közösséget éppen érdeklő részleteit feszegettük.

 

A fesztiválozók bevonásához egy online rendszert vetettünk be, melyen keresztül anonim módon lehetett az előadóknak kérdéseket feltenni, így aki nem szeret szerepelni az is bevonódhatott, nem kellett feltétlenül mikrofonba mondani a kérdést.

 

Az előadók nagy része több napra érkezett, így a szervezett kereteken kívül, akár este a büfében is lehetett beszélgetni, kapcsolódni.

 

Az EcoPunk Találkozó karbon semleges, a 2019-es belépődíj ára tartalmazta a karbon lábnyomunk kompenzálásához szükséges fák ültetését olyan országokban mint Brazília, Zambia és India. (a WeForest nevű nemzetközi szervezeten keresztül)

Előadóink voltak 2019-ben

A programok összeállításakor fontos szempont, hogy ki tudjunk tekinteni a saját kis valóságunkból, és új perspektívákat, szemléleteket, tapasztalatokat ismerjünk meg a Világ más tájairól. Ugyanakkor a magyar valóságra is fókuszálunk, mi mit okozunk, hogyan enyhítsük?

Zene

Az EcoPunk találkozó 26 év alatt ingyenes, akadálymentes, család-, és élőlénybarát.